https://1ifescan.com/2021/08/11/fonstertvattsmetoder-i-jamforelse-traditionellt-ar-bast/

Först måste du välja ett      https://yellowpage.nu/          rengöringsmedel som fungerar för dina fönster. Det kan vara allt från en hemmagjord (några droppar diskmedel i en stor hink med vatten kan fungera, bara begränsa mängden lödder) eller något fönsterputsmedel som du hittar i butiken. Egentligen så är tekniken det viktiga. Så jobba bara med något som du gillar. Du kan dock definitivt spara pengar på detta.

Samla rätt verktyg för din städningsuppgift. Detta innebär en rad olika verktyg, Så som en lång mopp och en gummiskrapa. Dessa verktyg begränsar mängden skrubbning som du behöver att göra, Att skura fönstret kommer bara flytta runt smutsen och skapa en statisk laddning på fönstret, vilket kommer att locka mer smuts till fönstret så fortress du är klar.

Eftersom ränder orsakas av lösningen så hinner det att torka innan guy hinner tvätta bort det. Tvätta dina fönster på en molnig dag.
Du måste rengöra båda sidorna av fönstret, både inifrån och utanpå. Applicera din lösning med moppen över hela fönstret och skrubba bort all smuts. Ju större ditt fönster är desto större mopp kommer du att vilja använda.

Fönsterrengöring – Steg för steg
Börja längst upp till vänster med skrapan, dra den över rutan i ett omvänt S-mönster. Om du är vänsterhänt, måste du börja längst upp till höger. Vid änden av S draget så bör du torka av din gummiskrapa med en luddfri trasa. En t-blouse som du inte längre använder är bra för denna uppgift. Upprepa S rörelsen tills fönstret är i stort sett helt fritt ifrån lösningen.
Spreja kanterna av glaset med tvätt medel, Tag sedan ett fuktigt (men urvridet och torrt) sämskskinn och torka av fönstret med, eftersom det kommer att suga upp fukt utan att placera några ränder.
Var noga med att torka av fönsterbrädan med en trasa, eftersom att många tvättmedel för fönster lätt urholkar fönsterbrädor i trä eller tar bort deras färg.

När fönstret är torrt så kan du gnida det med en väl tvättad bomulls T-shirt. En gammal trasa, handduk, ett blackboard suddgummi, eller några skrynkliga tidningar. Alla kommer att resultera i fönster som skiner som om de vore nya.
Om du ser några små repor på glaset när du rengör det, kan du putsa fläcken med lite tandkräm och polera upp.

När du flyttar till andra sidan av fönstret, så se till att rengöra det med drag i motsatt riktning av de som du använt för att rengöra den första sidan. Detta kommer att hjälpa dig när du ser över fönstret efter att du är klar. Ser du en strimma, vet du vilken sida det är på!
Fönster bör verkligen tvättas två gånger om året, helst så snart det blir tillräckligt varmt ute på våren och strax före hösten svalnat. Om du följer dessa steg kommer du att få ner det till en vetenskap, vilket innebär att du kan få det gjort snabbt och enkelt.

Städartikel av Klara på Flyttstädning Skellefteå

Leave a comment

Your email address will not be published.